Gelişim Psikolojisi dersine ait konular aşağıda listelenmiştir. Lütfen istediğiniz konuya ulaşmak için konunun üstüne tıklayınız.
Psikolojinin Temel Yaklaşımları Psikolojinin Alt Dalları Psikolojide Araştırma Yöntemleri Gelişim Psikolojisi Temel Kavramlar Gelişimi Etkileyen Faktörler Gelişimin Temel İlkeleri Gelişim Görevleri - Havighurst Fiziksel Gelişim Bilişsel Gelişim Kuramı Piaget Kuramı Temel Kavramlar Piaget'in Bilişsel Gelişim Dönemleri İşlem Öncesi Dönem Somut İşlemler Dönemi Soyut İşlemler Dönemi Vygotsky ve Sosyokültürel Gelişim Kuramı Vygotsky Kuramı Temel Kavramlar Bruner'ın Bilişsel Gelişim Dönemleri Yetişkinlerde Bilişsel Gelişim Mizah Gelişimi Oyun Gelişimi Dil Gelişimi Piaget ve Dil Gelişimi Vygotsky Dil Gelişimi Ahlak Gelişimi Piaget Ahlak Gelişimi Kohlberg Ahlak Gelişimi
Gelişim Psikolojisi konuları Kpss’de Eğitim Bilimleri alanında yer almaktadır. Gelişim psikolojisi konusunda kpss’de her yıl 12 soru çıkmaktadır. Ancak eğitim bilimleri soru sayısı değiştiği için bu yıl bu dersinde soru sayısı aynı oranda değişecektir. Soru sayısı az olmasına rağmen konu anlatımı diğer konularla aynı ya da daha fazladır. Burada konuya göre soru paylaşımında bir adaletsizlik göze çarpmaktadır. Ancak bunun için herhangi bir adım atılmamakta ve her yıl konusu bol olan bir konudan 12 soru çıkmaktadır. Böylece birçok memur adayı az soru için birçok konuya çalışmaya mahkum edilmektedir.
Gelişim Psikolojisi konuları; Psikolojiye giriş, Temel kavramlar ve Gelişimi etkileyen faktörler, Gelişimin temel ilkeleri, Gelişim görevleri, Bilişsel gelişim kuramları, Dil gelişimi, Ahlak gelişimi Kişilik gelişimi ve Bireysel farklılıklar gibi birçok derin konudan oluşmaktadır. Kpss soru bazında belki bu derse az soru ayırmaktadır ve bu az soru için bizim çok çalışmamız gerekmektedir… doğru. Ancak gelişim konuları sizi yormayacaktır ve Gelişimin Eğitim Bilimleri konuları arasında en çok zevk alacağınız bir ders olduğunu göreceksiniz. Umarız bu bilgiler sadece kpss sınavında değil , ilerki hayatınızda da sizlere fayda sağlar.
Herkese Başarılar.
işte bizim eğitime bakış açımız bu ne yazık ki… bunlar soru çıkacağı için değil iyi bir öğretmen olmak için bilinmelidir…